Tips en inspiratie voor het inrichten van jouw droom eetkamer!

De eetkamer is vaak een belangrijke en multifunctionele ruimte is huis. Er wordt ontbeten, gewerkt, geborreld en ga zo maar door. Erg belangrijk dus dat de eetkamer de juiste sfeer uitstraalt en bij jouw woonwensen past. Er zijn genoeg keuzes om te maken. In deze blog geven we je handige tips over het inrichten van de eetkamer. Misschien kun je hier wat inspiratie opdoen? 

Een multifunctionele eettafel

Hoe bepaal je de afmetingen en vorm van je eettafel? Alles heeft zijn voor- en nadelen. afmeting en vorm van je nieuwe tafel bepaal je niet zomaar. Over het algemeen worden bij eettafels drie standaard vormen gebruikt. Namelijk: rechthoekig, rond en ovaal. Allemaal hebben ze hun voor- en nadelen. Een ronde eettafel kan ruimte besparen en net zoals bij een ovale eettafel is het leuk dat iedereen elkaar kan aankijken. Is je eetkamer aan de smalle kant, dan adviseren we je eerder een rechthoekige eettafel. Een tip van ons, kijk eens een beetje rond op Pinterest, in woonbladen of op Wonen in de Regio. Zo kom je er misschien achter welke van deze drie jou het meeste aanspreekt. Een belangrijke factor bij het maken van jouw kezue is de grootte van de tafel. Hoeveel stoelen wil je aan je eettafel schuiven. Lees voor tips over eetkamerstoelen zeker door!


Kies de juiste stoelen

De tafel is een belangrijk onderdeel van de eetkamer maar vergeet zeker de eetkamerstoelen niet! Met de juiste eetkamerstoelen maak je het plaatje compleet. Stoelen moeten naast esthetisch natuurlijk ook comfortabel en praktisch zijn. Het liefste wil je er natuurlijk een hele avond lekker op kunnen zitten. De kleur van je nieuwe stoelen is sfeerbepalend. Zorg ervoor dat de kleur goed aansluit bij de tafel, maar ook bij de rest van het interieur. Kan je niet kiezen? Je kunt natuurlijk ook verschillende stoelen met elkaar combineren. Zo ontstaat er een speels en dynamisch
geheel! Houdt er rekening mee dat een eetkamerstoel ongeveer 60 cm in beslag neemt qua breedte. Wil je iets meer ruimte besparen tussen de stoelen? Kies dan voor eetkamerstoelen zonder arm

Verlichting boven de eettafel

Er zijn zoveel opties wat betreft verlichting. Hierdoor wordt het maken van een keuze nog lastiger. Hanglampen zijn voornamelijk bedoeld voor in de eetkamer en spotjes voor in de keuken. Dit soort lampen zullen dan ook in deze ruimte het beste tot hun recht komen en het mooiste licht geven. Heb je al verlichting in de woonkamer? Van welk materiaal zijn die lampen gemaakt? Trek dit door naar de eetkamer. Zo krijg je een mooie balans door je gehele huis en wijk je niet af van jouw woonstijl. Nog een handige tip van ons, zorg ervoor dat de lamp boven de eettafel dimbaar is of maak gebruik van een externe muurdimmer. Wil je nou meer weten over verlichting? Lees dan onze blog: Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van verlichting?

Servies en bestek 

Het mag echt niet ontbreken bij een mooie eetkamer; geschikt servies. Of jouw stijl nu romantisch, landelijk, minimalistisch of rustiek is, ook voor jouw zit er zeker servies bij! Je kan ervoor kiezen om het servies van verschillende merken te mixen and matchen. De populaiste merken bij Woononline betreft servies en keramiek zijn HKliving en By-Boo. Houd je meer van eenheid? Dan is een serviesset misschien iets voor jou. Hoe leuk is het om indruk te maken tijdens het kerstdiner of paasontbijt met het prachtige servies op je eettafel!